• Kako postaviti savršen blagdanski stol

Kako postaviti savršen blagdanski stol

Budite organizirani: Vidite što imate. Napravite popis i odaberite meni i dekor koji želite koristiti. Znajući s čime raspolažete i što točno trebate smanjiti ćete razinu stresa na minimum i uštedjeti dragocijeno vrijeme dok pripremate savršenu blagdansku gozbu.

 
Razmislite o jelovniku: Nemojte zatrpati stol dekoracijom tako da kad dođe vrijeme za jelo nećete imati gdje poslužiti hranu. Zato prvo razmislite što želite poslužiti, a zatim odaberite dekoraciju. Želite postići da stol izgleda lijepo i skladno nakon što hrana dođe na nj, a ne natrpano.

 
Izadite sami dekoraciju za stol: Nema potrebe da kupujete nove stvari, samo iskoristite ono što već imate poput lijepih zdjela ili vaza. Nigdje ne stoji sa sve treba biti usklađeno i isto već baš suprotno, kombinirajte razne komade kako bi postigli različite razine. No budite oprezni jer želite da gosti mogu ne ometano razgovarati,a ne da moraju razmještati dekoraciju kako bi se mogli vidjeti.

 
Koristite svijeće: Poznato je da se ljudi osjećaju ugodnije u slabijem osvjetljenju. Svijetlost svijeća uvijek laska bez obzira na situaciju stvarajući topal i ugodan osjećaj.

 
Nemojte se bojati mješati boje i uzorke: Njihovim mješanjem vaš stol će oživjeti. Pomješajte dvije ili tri boje i nećete pogriješiti.

 
Žive dekoracije: Najljepši ukrasi su uvijek oni koje nalazimo u prirodi. Svaki stol će izgledati svježe i raškošno uz malo cvijeća i zelenila.

 
Nemojte pretjerivati: Jednostavnost je uvijek najbolja opcija. Uz tanjure, pribor za jelo i čaše jednostavna i čista dekoracija može biti puno efektnija u postizanju očaravajućeg dojma od grandioznih buketa i sličnih dodataka.

Ako tražite inspiraciju kliknite ovdje.

 
M.K.
Foto:© Depositphotos.com/AnnaOmelchenko

Podijeli ovaj članak

About Author: Jednostavno.hr

Jednostavno.hr

Javite nam se

Vaša Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>