• Mramor u kuhinji

Mramor u kuhinji, da ili ne?

Sigurno ste vidjeli mnogo primjera gdje je mramor korišten kao radna ploha, no da li je to stvarno najbolje rješenje za površine kojima glavna odlika treba biti otpornost i trajnost.

Mramor je porozan kamen na kojem se vrlo lako mogu pojaviti mrlje zbog nepravilnog održavanja ukoliko završana obrada nije izvedena kako treba. Također, ako ste se odlučili za postavljanje mramornih pločica morate pripaziti da razmaci između budu pravilno isfugirani kao ne bi došlo do podljevanja vode i sličnih oštećenja.

Mramor je puno mekši materijal od granita, zbog čega je neotporan na grebanje. Iako je otporan na toplinu, stavljane vrućih predmeta direktno na površinu se ne preporučuje jer može doći do nepopravljive diskolorizacije. Poanta je da iako je mramor oku lijep, ima više nedostataka koji ga čine manje izdržljivim i zahtjevnijim za održavanje od drugih materijala koji su dostupni za istu namjenu.

M.K.
Foto:© Depositphotos.com/Andy Dean

Podijeli ovaj članak

About Author: Jednostavno.hr

Jednostavno.hr

Javite nam se

Vaša Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>