Dobrodošli na portal Jednostavno.hr.

Jednostavno.hr omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Jednostavno.hr portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela Jednostavo.hr portala, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Jednostavno.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Jednostavno.hr portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Jednostavno.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Jednostavno.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Jednostavno.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Jednostavno.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Jednostavno.hr portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Jednostavno.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Jednostavno.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Jednostavno.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Jednostavno.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Jednostavno.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Jednostavno.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Jednostavno.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Kolačići

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našem portalu, koristimo “kolačiće”. Kolačići su tekstualna datoteka koju smještamo u vaš pretraživač da bismo pohranili vaše interese. Sami kolačiči ne otkrivaju nam vašu e-mail adresu ni bilo koji drugi podatak povezan s identitetom određene osobe ukoliko vi ne odaberete dati nam taj podatak, na primjer putem registracije na našem portalu. Međutim, kad na portalu odlučite dati podatke koji su povezani s identitetom određene osobe, taj se podatak može povezati s podacima pohranjenim u kolačiću.

Kolačiće koristimo radi prikupljanja podataka o korištenju naših stranica te radi poboljšavanja sadržaja i ponude na našem portalu. Primjerice, kolačiće možemo koristiti da bismo vam prilagodili korištenje naših stranica (npr. da vas prepoznamo po imenu kad se vratite na našu stranicu)ili sačuvamo vašu lozinku u područjima zaštićenim lozinkom. Kolačiće možemo koristiti i da vam ponudimo proizvode i usluge prilokom oglašavanja.

Obveze korisnika

Korisnicima Jednostavno.hr portala strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Jednostavno.hr portala

- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na Jednostavno.hr portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Jednostavno.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Jednostavno.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Jednostavno.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Jednostavno.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi portala, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Svaki prekršaj pravila komentiranja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korištenja na korisničkom računu. Administrator i portal jedini su ovlašteni za interpretaciju pravila.

1. Korisnički računi, upozorenja i zabrane korištenja
1.1. Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.
1.2. Svaki korisnik ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih računa.
1.3. Nakon što je korisnik upozoren, korisnički račun koji omogućuje komentiranje sadržaja može biti suspendiran od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i dulje. Izbjegavanje suspenzije otvaranjem drugog računa nije dopušteno. Korisnički račun može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.
1.4. Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.
1.5. Administrator zadržavaju pravo cenzuriranja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

2. Ponašanje pri komentiranju
2.1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjavati s tjedan dana zabrane pristupa portalu Jednostavno.hr.
2.2. Izravne prijetnje drugim korisnicima i članovima portala su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom progonu.
2.3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.
2.4. Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.
2.5. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijelom forumu.
2.6. Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.
2.7. Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.
2.8. Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.
2.9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.
2.10. Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana portala može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.
2.11 Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira (tzv. Off topic)
2.12 Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja
2.13 Komentatorima koji će učestalo kršiti prethodna dva pravila bit trajno zabranjen pristup portalu Jednostavno.hr
Nova pravila su u potpunosti važeća i sukladna sa ostalim pravilima komentiranja koje su korisnici prihvatili registracijom na portal Jednostavno.hr

Nova pravila vrijede za sve postojeće i nove korisnike. Jednostavno.hr zadržava pravo retroaktivne primjene novih pravila.

3. Žalbe
3.1. Smatrate li da ste nepravedno kažnjeni, kontaktirajte administratora koji vam je odredio kaznu.

Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.

Izmjene uvjeta korištenja

Jednostavno.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Pravila prenošenja sadržaja

Svi članci na portalu Jednostavno.hr vlasništvo su portala dok su fotografije i audio materijali preuzeti od strane treće osobe i za takve potrebna je dozvola od njih za preuzimanje. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno se samo uz uvjet da se ne prenose dijelovi originalnog teksta duži od 600 slovnih znakova, pri čemu je navođenje izvora obavezno, a ako je riječ o web stranici onda je obavezno i staviti link na originalni tekst ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu Jednostavno.hr prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.